Download as pptx, pdf, or txt
Download as pptx, pdf, or txt
You are on page 1of 16

10: 25-37

One day, a lawyer நியாயசாஸ்திரி asked Jesus a question.

“Teacher,” he asked, “what must I do to


inherit eternal life?”
“What is written in the Law?” he
replied. “How do you read it?”
He answered, “‘Love the Lord your God
with all your heart and with all your
soul and with all your strength and with
all your mind’[a]; and, ‘Love your neighbor
as yourself
. ஒருவன் எழுந்திருந்து, அவரைச் சோதிக்கும்படி:
அப்பொழுது நியாயசாஸ்திரி
போதகரே, நித்திய ஜீவனைச் சுதந்தரித்துக்கொள்ளும்படிக்கு நான் என்ன செய்யவேண்டும்
என்று கேட்டான்.

26. அதற்கு அவர்: நியாயப்பிரமாணத்தில் என்ன எழுதியிருக்கிறது? நீ வாசித்திருக்கிறது


என்ன என்றார்.

27. அவன் பிரதியுத்தரமாக: உன் தேவனாகிய கர்த்தரிடத்தில் உன் முழு இருதயத்தோடும்


உன் முழு ஆத்துமாவோடும், உன் முழுப் பலத்தோடும் உன் முழுச் சிந்தையோடும்
அன்புகூர்ந்து, உன்னிடத்தில் அன்புகூருவதுபோலப் பிறனிடத்திலும் அன்புகூருவாயாக
என்று எழுதியிருக்கிறது என்றான்
One day, a lawyer asked Jesus a question.

“I know that God’s law says I should love my


neighbour, but who is my neighbour?”

Jesus told him this parable.


A Jewish man was travelling from
Jerusalem to Jericho when some
robbers beat him and left him to
die.
He was attacked by thieves on a lonely road. They beat
him and stole his money and clothes. They left him to die.
As he lay in the
road, a priest
passed him by
and did not
stop to help..
Sometime later a levite came along. He also saw the
injured man. He also crossed to the other side of the road
and walked quickly away.
Eventually a third person came along the road. This man
was a stranger from another country called Samaria. The
Jews had always treated the Samaritans as enemies. But
when the Samaritan saw the wounded man he felt sorry
for him and stopped to help.
He cleaned the man’s wounds,pouring oil and wine
and lifted him up onto his donkey.
He took him to an inn and looked after him there.
The Samaritan man cared for the injured man all
through the night. In the morning he had to leave,
but he gave the innkeeper two silver coins/denarii and
asked him to take care of the injured man until his
return.
When Jesus finished his story, he asked the person
which one of these men was the good neighbour?
The man replied that the one that had mercy was the
good neighbour. Jesus said that all people should be
friends with each other.

The lawyer now understood that ‘loving his neighbour’


meant that he should treat everyone as he would like
to be treated.
Memory Verse:
“Love the Lord your God with all your heart and
with all your soul and with all your strength and
with all your mind, and, Love your neighbour as
yourself.” Luke 10:27, NIV

லூக்கா 10:27
உன் தேவனாகிய கர்த்தரிடத்தில் உன் முழு
இருதயத்தோடும் உன் முழுஆத்துமாவோடும், உன்
முழுப்பலத்தோடும் உன் முழுச்சிந்தையோடும்
அன்புகூர்ந்து, உன்னிடத்தில் அன்புகூருவதுபோலப்
பிறனிடத்திலும் அன்புகூருவாயாக என்று
எழுதியிருக்கிறது என்றான்
L-5 Parable of Good Samaritan Dt:9.02.23
QUESTIONS
1.Where was the traveler going in the story the good Samaritan?
Jerusalem to Jericho
2.In the parable of the good Samaritan, who was the first
man to pass by the wounded man?
A priest
3.In the parable of the good Samaritan, who helped the
robbed and beaten man?
A Samaritan
4.How much did the Good Samaritan give the innkeeper?
Two denarii
5.In the parable of the good Samaritan ,Who is the neighbor
to the wounded man?
The man who showed mercy on Him
He poured in the oil and the wine
The kind that restoreth my soul எண்ணெய் பூசி காயங்கள்
He found me bleeding and dying ஆற்றியே
On the Jericho road திராட்சை ரசத்தால் என்
And He poured in the oil and the உள்ளம் தேற்றியே
wine மரண தருவாயில் என்னை
Chorus அவர் கண்டார் அன்பால்
Jesus Jesus Jesus , I’ve got Him on எரிகோ நகர் வீதிதனிலே
my mind (3)
I’ve got Jesus on my mind Chorus
எந்தன் நல்ல இயேசு
Ennai poosi kaayangal aatriyae என் சிந்தை நிறைந்தார்
Thraatchai rasaththaal en ullam (கவர்ந்தார்)
thaetriyae என்றென்றும் என் சிந்தை
Marana tharuvaayil ennaiavar நிறைந்தார்
kandaar anbaai
Erikho nagar veethi thanilae
Chorus
Enthan nalla yesu en sinthai
nirainththaar (3)
Endrendrum en sinthai nirainththaar
ZGPF SONGS 2023
பல்லவி
உன் தேவனாகிய கர்த்தரிடத்தில்
உன் முழு இருதயத்தோடும் Pallavi
உன் முழு ஆத்துமாவோடும் Un Thevanaakiya Karththaritaththil
Un Muzhu Irudhayaththotum
முழுமனதோடும் Un Muzhu Aaththumaavotum
அன்பு கூருவாயாக - ஏசு Muzhumanadhotum
சொன்னதை செய்வாயாக Anpu Kooruvaayaaka - Esu
சரணங்கள் Sonnadhai Seyvaayaaka

1. நீ உன்னிடத்தில் அன்பு கூருவது போல் Saranangal


நீ பிறனிடத்திலும் அன்பு கூருவாயாக 1. Nee Unnitaththil Anpu Kooruvadhu Pol
நியாயப் பிரமாணம் தீர்க்க தரிசனங்கள் Nee Piranitaththilum Anpu Kooruvaayaaka
நீதி எல்லாம் இதில் அடங்குமே - உன் Niyaayap Piramaanam Theerkka
Tharisanangal
Needhi Ellaam Idhil Atangume - Un
2. உன் வாழ்நாள் நீடித்திருப்பதற்கும்
என்றும் நன்மை உனக்கு உண்டாயிருப்பதற்கும் 2. Un Vaazhnaal Neetiththiruppadharkum
உன் தாயையும் தகப்பனையும் நீ Endrum Nanmai Unakku
அன்புடன் கனம் பண்ணுவாயாக- உன் Untaayiruppadharkum
Un Thaayaiyum Thakappanaiyum Nee
Anputan Kanam Pannuvaayaaka - un

You might also like